Ambassadeurs

Over speciale projecten

 

Paul van Loon vindt lezen heel belangrijk voor alle kinderen. Daarom is hij o.a. ambassadeur van het Forum van A tot Z. Dat is een groep van Bekende Nederlanders, bij elkaar geroepen door Prinses Laurentien, die zelf een heel belangrijke voorvechtster is van het lezen. samen hebben Paul en de prinses en de stichting Lezen & schrijven het project ‘Lezen met Dolfje Weerwolfje’ontwikkeld.

 

Het resultaat is het tijdschrift van Dolfje Weerwolfje ‘Taal is Tof’ dat scholen kunnen bestellen bij de Stichting Lezen & Schrijven. https://www.lezenenschrijven.nl/actueel/nieuws/lezen-en-schrijven-met-dolfje-weerwolfje

 

Paul is ook ambassadeur van de stichting Leergeld Heusden. De stichting Leergeld, die landelijk 80 afdelingen heeft, vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen met alle activiteiten die voor alle kinderen bedoeld zijn. Dus ook schoolreisjes, verjaardag vieren op school, een fiets kunnen hebben, etc. Zie de website https://www.heusden.leergeld.nl/

 

Daarnaast is Paul ook ambassadeur van het R.I.D. Dat is het regionaal instituut Dyslexie. https://www.dyslexie.net/ Voor het R.I.D heeft Paul al vier instellingen geopend. Bovendien is er een speciale versie van het boek ‘Kind te koop’ verschenen ism het R.I.D en uitgeverij Zwijsen.

 

Uitgeverij Zwijsen heeft inmiddels ook twee speciale dyslexieuitgaven gemaakt van de bekende boeken De Griezelbus 1 en De Griezelbus 2 van Paul.